Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brigáda na areále - 16.4.2011

17. 4. 2011

 

Brigáda na Areálu

 

Na poslední schůzi SHD Žopy dne 8. 4. 2011 jsme se domluvili, že o týden později, v sobotu šestnáctého provedeme od 10 hodiny brigádu na Areálu v Žopech.

Jako bychom měli počasí domluvené s někým „ tam nahoře“, byla sobota od rána sluncem zalitá. Větřík – na místní poměry kupodivu jen mírně vál.

V hojném počtu hasičů, někteří v doprovodu svých rodinných příslušníků, jsme se sešli a v naprosté harmonii jsme se ještě před desátou pustili do práce.

 

Děti Poláškovy vzorně nosily spadené klacíky na ohniště, Juditka Šlúchová popisovala tetě Rozsypalové jak se to „ správně „ dělá s hráběmi J , Radek Klabala se svými kamarády ořezával roští…Petr Rozsypal ml. s Davidem Šlúchem čistili vnější okolí areálu od všech možných odpadků. Hromádky spadeného listí spolehlivě likvidoval David Fuksa.  

 

 

Vážně, práce všeho druhu a pro každého se na tom areále našla. Jirka Lacina vyčistil a opravil rýny, sestry Vašutová a Kotasová s poctivostí sobě vlastní umyly okna, pověsily záclony,závěsy… „jako doma „. Tým Lenka, Věrka, Zuzana se postaral o pořádek a čistotu na toaletách J, odplevelení chodníků…Sestry Eva, Irenka, Míla se svou usilovnou prací zasloužily o to, že si v čistotě na areále posedíme. Pan Nevřala popadl hrábě, panu Jančíkovi pro změnu učarovala lopata a pak stráž u ohně…Při své práci na nás dohlížel náš pan starosta Vašut…a sem tam nás ponoukal k dodržování pitného režimu  

 

Irenky se ten den slavilo…sestra Klabalová nezůstala gratulantům nic dlužna a všichni dospělí jsme dostali za vinš „ po štamprli „ .

Odpalem zaměstnaným golfistům vedle na jejich greenu kroutila nosem a od výkonů pozornost odváděla vůně kabanosu…, který nám v udírně báječně nachystal a vyudil  pan Rozsypal.

S přestávkou na odpolední kávičku s koláčem a pak ještě na pozdní oběd jsme pracovali do pozdního odpoledne. Areál vyhrabaný od listí, vyčištěný od odpadků, s trávou posekanou, okny umytými, WC vydesinfikovaným…může své návštěvníky s klidem pozvat na návštěvu

 

PS : během zimního spánku našeho stánku, zavítal – nejspíš v rámci svého tréninku Chuck Noris a svou sílu změřil s dveřmi od WC. Chuckova síla přemohla chatrné papundeklové dveře…proto bylo třeba durch prokopnuté dveře vyměnit a  pořídit  alespoň zánovní. Pro Chucka Norise máme zprávu : dveře jsou vyměněny, dík Romanu Javoříkovi, který jedny své starší plně funkční dveře věnoval a s dalšími členy sboru vyměnil.

 

DOPORUČENÍ PRO „ CHUCKA“ NA ÚPLNÝ ZÁVĚR :

“ Chucku…měř své síly s někým sobě rovným… A víš co ? Raději trénuj a prokopávej cokoliv se ti zlíbí u sebe doma…ty akční hrdino „ 

 

Přáním pěkných Velikonoc, s úctou -  vaši hasiči

 

Napsala : Zuzana Šlúchová členka SDH