Jdi na obsah Jdi na menu
 


Důchodcovské Mikuláš - 6.12.2020

12. 12. 2020

Nikdy by nás nenapadlo, že každoroční kolotoč obecních akcí by se někdy neuskutečnil.

A tento rok je díky Covidu doslova naruby. I v naší obci se kulturní, sportovní a jiné dění zcela zastavilo. Adventní čas byl pro nás vždy hektický, když mezi pracovní a domácí blázinec, jsme ještě stihli v obci uspořádat Posezení pro seniory a Rozsvícení vánočního stromku . Letos díky mimořádné situaci a opatřením vlády nic takového nepřipadlo  úvahu.

 A tak se zrodila myšlenka potěšit alespoň naše seniory trochu netradičně.
Stačil jeden velký nákup, oprášit založené kostýmywink a v neděli 6.prosince pěkně po obědě se mohla vydat  Svatá družina s Mikulášem  rozdávat radost našim nejstarším spoluobčanům.
Samozřejmě přísná opatření bylo nutno dodržovat.surprise
Ten pravý Mikuláš obcházel děti večer předtím, takže naše Senior družina vyvolávala trošku zmatek či obavy, jestli jsme se od večera někde nezapomněli.smiley
Ale nakonec dědouškové i babičky zapátrali v paměti a Mikulášovi přednesli básničku, písničku či nějaké životní moudro a jako odměnu dostali balíček. Mnozí nemohli uvěřit, že je opravdu jen a jen pro ně. Překvapení, radost, občas i slzy dojetí - to byla ta pravá odměna, která hřála družinu u srdce nejvíc.
Po třech hodinách putování obcí zbýval ještě jeden důležitý úkol. 
Po setmění jsme se sešli u obecního vánočního stromku společně s ostatními členy osadního výboru Žopy .
Bez líbivých vánočních melodií, bez voňavého horkého svařáku , bez účasti celé vesnice jsme vánoční strom rozsvítili. 
Pod stromečkem  je letos nový dřevěný betlém, který vyrobil  a naaranžoval pan Libor Hejník, za což mu patří velké poděkování. A my všichni při procházce ke stromečku se budeme těšit a doufat, že za rok to bude zase JINAKsmiley
 
ostatní foto v galerii
 

dscn2865.jpg,,

 

img-20201207-wa0000--1-.jpg                 img-20201207-wa0003.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Důchodcovské Mikuláš - 6.12.2020